slika bioskop

U petak 29.marta od 18 i od 20 časova u bioskopu besplatna projekcija dokumentarnog filma “Dula” a povodom obeležavanja nedelje dula.
“DULA!” je 65-minutni dokumentarni film koji prati tri dule koje pružaju podršku roditeljima pre, tokom i nakon bebinog rođenja.

Film prikazuje stvarne snimke tri porođaja uz prisustvo dule,uključujući i dva kućna porođaja u vodi.
Ovaj film inspiriše, osvešćuje, ohrabruje, neka svaka žena u Srbiji zna da može da ima neprikosnovenu podršku dule na porođaju. Dula pruža nemedicinsku podršku i informacije roditeljima tokom trudnoće, porođaja i nakon rođenja bebe. Ona je ženina pratilja na porođaju koja nudi neprestanu emotivnu podršku i fizičku pomoć ženi koja rađa i timu koji prisustvuje porođaju. Obučeni je profesionalac. Veruje da je porođaj prirodan proces, u sposobnost žene da rađa i njene instinkte. Razume potrebe porodilje i čini da se ona oseća uvaženom, zbrinutom i sigurnom, i pruža joj utehu i ohrabrenje u izazovnim trenucima. Poznaje tehnike za opuštanje i ublažavanje porođajnih senzacija kao što su disanje, masaža, kretanje i zauzimanje posebnih položaja. Ona se stara da porođaj ide dobrim tokom i bude osnažujući, a ako se desi komplikacija i potreba za medicinskom intervencijom, dula će i dalje biti pored žene i pomagati na bilo koji način na koji može.
Petak 29.mart ulaz je besplatan.