Akcija analize zemljišta

Odbor za poljoprivredu i selo SO Vrnjacka Banja u saradnji sa Poljoprivrednom službom iz Kraljeva od 15. jula 2013. god sprovesce AKCIJU analize plodnosti zemljišta na teritoriji opštine Vrnjačka Banja.
Uzorkovanje zemljišta vrše sami vlasnici na poljoprivrednim parcelama koje su upisane u Registar poljoprivrednog gazdinstva prema Uputstvu koje ce Odbor i PSS Kraljevo distribuirati preko Mesnih kancelarija ili direktnom postom. Svako gazdinstvo ima mogućnost da uzorkuje maksimalno 10. uzoraka sa svojih parcela. Uzorke uzete na osnovu uputstva vlasnik prema dole utvrdjenim terminima donosi u svoju Mesnu kancelariju.
Uz Zahtev vlasnik uzoraka prilaze Potvrdu Uprave za trezor o aktivnom statusu komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i Potvrdu Uprave za Trezor da su predmetne parcele upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Nakon izvršene analize PSS Kraljevo na kućnu adresu dostavlja rezultate sa preporukom za djubrenje, odnosno poboljšanje kvaliteta zemljišta kako za plasteničku proizvodnju, tako na proizvadnji na otvorenom.